سرویس: شهرستانکد خبر: 1310|19:34 - 1403/10/28
نسخه چاپی

قربان ولیئی از صحنه عضو هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر شد

قربان ولیئی از صحنه عضو هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر شد
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، با صدور احکامی اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر را منصوب کرد.

به گزارش تمدن کرمانشاه ،سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، با صدور احکامی، وحید عیدگاه طرقبه‌ای، قربان ولیئی، عالیه مهرابی، زکریا اخلاقی، ابوطالب مظفری، اسماعیل امینی، میلاد عرفان پور، عبدالجبار کاکایی و فریبا یوسفی را به عنوان اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر منصوب کرد. به همین بهانه، گذری کوتاه داشته‌ایم بر فعالیت‌های ادبی این افراد.

 

وحید عیدگاه طرقبه‌ای

 

یکی از شاعران دیار خراسان که درمیان اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر جای دارد: وحید عیدگاه  طرقبه‌ای (زاده ۱۳۶۳) از همان دوران نوجوانی یکی از پایه‌های ثابت جلسات ادبی شعر مشهد بوده است.

او اکنون، علاوه بر اینکه همچنان در وادی شعر و شاعری قلم می‌زند، مدرس زبان و ادبیات فارسی و پژوهشگر فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین ویراستار ادبی «فرهنگ جامع زبان فارسی» است.

کتاب «تلفظ در شعر کهن فارسی» و مجموعه غزل «در زیر ابر‌های نبارنده» و مجموعه شعر نو «من هم یکی از شمایم»، از آثار اوست.

 

قربان ولیئی

یک شاعر از دیار کرمانشاه: قربان ولیئی که سال ۱۳۴۹ در شهرستان صحنه کرمانشاه متولد شده، تاکنون آثار زیادی در حوزه زبان وادبیات فارسی از خود برجای گذاشته است: یک دفتر غزل به نام «مجموع پریشانی»، یک مثنوی بلند به نام «ضربان ذات» و «درنگی در سکوت عرفانی» ــ که یکی از کتاب‌های پژوهشی ولیئی است ــ بخشی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. او در دانشگاه زنجان زبان و ادبیات فارسی تدریس می‌کند.

عالیه مهرابی

مهرابی (متولد۱۳۵۹) شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادبی است که تاکنون ۲۵عنوان کتاب منتشر کرده است و اکنون مدیریت خانه شعر و ادب یزد را برعهده دارد. او دکتری ادبیات مقاومت دارد و در دانشگاه یزد مشغول تدریس است. نامزدی جایزه کتاب سال و جشنواره بین المللی شعر فجر در کارنامه مهرابی به چشم می‌خورد. او همچنین داوری جشنواره‌های مختلفی را برعهده داشته است. «قلمدان‌های فیروزه»، «مسافران کوپه صبح»، «به رنگ آتش»، «گریه‌های شمع، خنده‌های باد»، «به امضای گل سرخ» و «خوشه‌های مینیاتوری» نام برخی از تألیفات اوست.

 

زکریا اخلاقی

 

شاعر دیگر این جمع از استان یزد است: روحانی و استاد حوزه و دانشگاه که بیشتر با غزل‌های دینی عرفانی شناخته می‌شود. کتاب «تبسم‌های شرقی»، تنها اثر چاپ شده اخلاقی، مجموعه‌ای است از سی قطعه شعر درقالب غزل و با مضامین عرفانی و مذهبی. این کتاب در سال۱۳۸۲ به چاپ رسیده است. زکریا اخلاقی که متولد۱۳۴۲ است، علاوه بر فعالیت‌های علمی، مسئولیت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان یزد را نیز برعهده دارد. او، همچنین، برگزیده جشنواره شعر فجر در دوره‌های اول تا سوم است.

 

ابوطالب مظفری

شاعر مهاجر خطه خراسان که اصالتا اهل کشور افغانستان است: مظفری، زاده۱۳۴۴ است در ولسوالی خاص ارزگان افغانستان. او همراه شاعران دیگری، چون محمدکاظم کاظمی، مؤسسه فرهنگی «دُر دری» را در مشهد پایه گذاری کرد که محفلی است برای گردهم آمدن شاعران و ادیبان ایران و افغانستان. مجموعه شعر «سوگنامه بلخ» و «عقاب چگونه می‌میرد؟» از آثار اوست.

آخرین مطالب