به گزارش تمدن کرمانشاه ،از بیماری های رایج که بین کودکان و بزرگسالان رایج است سرماخوردگی می باشد که با روش های زیادی درمان میشود .این بیماری باعث میشود ریه و دستگاه تنفسی درگیرشود و باعث شود فرد دچار اختلال شود . برخی مواد غذایی میتوانند در بهبودی این بیماری کمک کنند
خواص لبو برای سرماخوردگی
مسعود نصیری گفت: آنچه که بیشتر شاهد آن هستیم این است که مردم تمایل بیشتری به شلغم و چغندر پخته دارند و آنطور که باید به لبوی پخته تمایلی نشان نمیدهند.وی اظهارداشت: چغندر پخته با وجود خواصی که دارد حجم فراوانی از قند را وارد بدن افراد میکند که خصوصاًبرای افرادی که قند بالا دارند، مناسب نیست.
به گفته این کارشناس تغذیه، شلغم پخته میتواند مقدار فراوانی از گرمایی که هنگام پختن دریافت میکند در خود نگهدارد و به بدن فرد منتقل کند و به علاوه نرم کننده سینه و دستگاه گوارش نیز هست.نصیری با اشاره به اینکه در کتب علمی چیزی در خصوص خواص ضد باکتریایی شلغم نیامده است، افزود: اینکه مردمبرای سرماخوردگی به مصرف شلغم روی می آورند بیشتر به علت روانی است.
مبارزه با سرماخوردگی
وی اظهار داشت: لبو به دلیل وجود ماده رنگی خواص آنتی اکسیدانی دارد و هر یک دانه از رنگدانههای لبومیتواند دانههای چربی خصوصا LDL که در رگها رسوب می کند و باعث سختی عروق و بیماری قلبی میشود رامهار کند.این کارشناس تغذیه تصریح کرد: لبو همچنین نقش بسزایی در درمان و پیشگیری از کبد چرب و کاهش چربی خوندارد.نصیری یادآوری کرد: آب لبو هم می تواند فشار خون را تنظیم کند و مصرف روزانه آب لبو می تواندبرای فشار خون مفید باشد.وی گفت: خواص آنتی اکسیدانی لبو برای پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی مفید است و همچنین در پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون نقش دارد