به گزارش تمدن کرمانشاه ،حسین بیگلری، دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، اظهار کرد: دو پدیده گرمازدگی و بروز مسمومیتهای غذایی همزمان با آغاز فصل گرما میتواند تهدید کننده سلامت باشد.وی در افتراق علائم و نشانههای مسمومیت و گرمازدگی، گفت: معمولا در گرمازدگی، فرد یک سابقهای از عدم وجود تهویه مناسب، عدم نوشیدن مایعات کافی و فعالیتهای زیاد در گرما و مقابل نورخورشید را گزارش میدهد.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: گزارش فرد در موارد مسمومیت غذایی به مصرف یک وعده مانده غذایی که به شکل غیراستاندارد، غیربهداشتی و یا مقابل آفتاب نگهداری شده، منتهی میشود.وی ادامه داد: علائم در گرمازدگی به شکل سرگیجه، تهوع، بیقراری، احساس ضعف و گرفتگی عضلات و در مسمومیت غذایی به شکل استفراغها و حتی بروز اسهال است.بیگلری با بیان اینکه گاها افتراق بین مسمومیت و گرمازدگی در کودکان و سالمندان توجه و دقت بیشتری را میطلبد، اضافه کرد: گروه کودکان، سالمندان و زنان باردار در مقابل گرمازدگی آسیبپذیرتر هستند که باید مکرار اهمیت نوشیدن آب و مایعات را یادآوری کرد.
وی در توضیح اقدامات لازم برای فرد گرمازده، اظهار کرد: دمای بدن فرد گرمازده آهستهآهسته باید به دمای طبیعی برگردد، بنابراین استفاده از آب و دوش خیلی سرد که سبب تغییرات ناگهانی دمای بدن شود، برای سلامتی انسان مضرر هستند، آب مورد استفاده و همچنین دوش برای فرد گرمازده باید خنک باشد.بیگلری وجود تهویه مناسب در منزل، استفاده از آب و نوشیدنی املاح معدنی، کاهش فعالیت در گرما، پوشیدین لباس گشاد و رنگ روشن و همچنین استفاده از عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب را در جلوگیری از گرمازدگی مؤثر دانست و گفت: برای جلوگیری از مسمومیت غذایی هم توصیه میشود مواد غذایی از مراکز معتبر تهیه شود و از خرید از دستفروشانی که جلوی تابش خورشید موادغذایی را به فروش میرسانند، خودداری شود.